Locaties
 

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen is een vorm van investeren waarbij de gevolgen voor mens en milieu sterk worden meegewogen. Duurzame bedrijven zijn in hun bedrijfsvoering nadrukkelijk betrokken bij de toekomst van onze planeet. Vaak wordt duurzaam beleggen aangeduid als maatschappelijk verantwoord, ethisch of groen beleggen. Aandelen van deze bedrijven weten hun concurrentiepositie vaak te versterken ten opzichte van niet-duurzame bedrijven. Laatstgenoemde ondernemingen zullen de komende jaren meer met strenge wet -en regelgeving te maken krijgen en consumenten zullen in toenemende mate duurzaamheid in hun koopgedrag meenemen.

In ons beleggingsbeleid nemen wij duurzaamheid mee als een van de variabelen waarop een uiteindelijke keuze wordt gemaakt. Hiervoor maken we gebruik van de data van Morningstar/Sustainalytics en Kepler Chevreux.

In onze beleggingsbeslissingen wordt met name geselecteerd op de volgende SDG-doelstellingen :

Betaalbare en Duurzame energieBetaalbare en Duurzame energieBetaalbare en Duurzame energieBetaalbare en Duurzame energieBetaalbare en Duurzame energieBetaalbare en Duurzame energie