Locaties

maatschappelijke activiteiten

Forza Asset Management ziet het als één van zijn taken om een maatschappelijk relevante rol te spelen. We leveren financiële bijdragen aan organisaties die relatief weinig geld krijgen van andere instanties en we steunen beginnende ondernemers door ze met raad en daad bij te staan.

Stichting ALS Nederland

Stichting ALS Nederland is in 2005 opgericht en heeft als belangrijkste doelstellingen:

  • het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS,
  • het bieden van een communicatieplatform voor ALS-patiënten, naasten, nabestaanden en omgeving (lotgenotencontact),
  • het verbeteren van levenskwaliteit en zorg voor ALSpatiënten,
  • het zo effectief mogelijk inzetten van het beschikbare geld voor wetenschappelijk onderzoek.

als.nl

Toon Hermans Huis Maastricht

Het Toon Hermans Huis Maastricht is er voor alle niet-medische zaken rond kanker waarmee patiënten, ex-patiënten, naasten en nabestaanden te maken hebben. Men vindt er gezelschap, activiteiten, informatie en voorlichting. Binnen de muren van het huis is de warmte voelbaar, zijn de mensen begripvol en is de sfeer levendig en ontspannen. Er is een informatiecentrum, er worden veel activiteiten georganiseerd en men kan er ook gewoon even binnenlopen. Per maand maken zo’n zevenhonderd mensen uit Maastricht en omgeving van het huis gebruik.

toonhermanshuismaastricht.nl

Rotterdammers voor Rotterdammers voor de stichting Daniel den Hoed

Sinds augustus 2016 is Forza Asset Management één van de donateurs van Rotterdammers voor Rotterdammers (R4R). Deze businessclub zet zich in voor de stad, haar inwoners, kunst en cultuur. Vanaf november 2016 zamelen de leden van R4R geld in voor de Daniël den Hoed Stichting. De Daniel den Hoed Stichting helpt kanker te overwinnen door wetenschappelijk onderzoek te steunen. Het doel is dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Daarbij wordt een directe brug geslagen tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.

rotterdammers4rotterdammers.nl/dedaniel

Forza Fashion House

Forza Fashion House Maastricht (FFH) zal de plek zijn waar kennis, creativiteit en ondernemerschap worden verbonden. Een laboratorium voor modetalent en het epicentrum voor Fashion Maastricht, vanaf medio 2017 gelegen op de tweede verdieping van het LAB-gebouw in het nieuwe culturele en creatieve hart van Maastricht: ‘de Radium’ in het Sphinxkwartier. FFH brengt de praktijk van de industrie rechtstreeks naar ontwerpers aan de hand van een nieuwe visie voor ontwerp, productie, retail en onderwijs.

Naast het verstrekken van een gezamenlijke werkruimte en het aansluiten bij de keten, zijn (aanstaande) ontwerpers ook in staat om meer te leren over de gebieden die essentieel zijn om een creatief bedrijf op te zetten. Het doel van FFH is om een kenniscentrum te worden en een creatieve versneller. Hierbij is het collectief net zo belangrijk als het individu. Opkomende lokale, nationale en internationale talenten kunnen zich in het FHH ontwikkelen tot creatieve ondernemers.

fashionhousemaastricht.nl